• Gatime

Qifqitë – Më Të Mirat e kuzhinës Gjirokastrite

Gjirokastra 17 Mars 2023

Kuzhina gjirokastrite spikat në kulinarinë shqiptare me larmishmërinë dalluese të saj në gatimet tipike tradicionale, shijeplota dhe me famë kudo në botë.

Përbërësit:

Për një gotë oriz duhen:

3-4 kokrra vezë

5 lugë vaj ulliri për skuqje

Kripë

Piper

Nenexhik

Përgatitja  

Orizi pastrohet, lahet dhe vendoset të zjejë në ujë të valuar me kripë derisa të përgatitet si pilaf i thatë.

Hiqet nga zjarri. Lihet të ftohet pak dhe duke e përzjerë me lugë druri, hidhen vezët një e nga një.

Shtohet nenexhik, kripë dhe piper.

Në një tigan të posaçëm me gropa hidhet vaji ulliri, në secilën prej gropave hidhet nga një lugë nga masa e brumit të qofteve me oriz e vezë.